DISTRIBUIȚI
Hotnews

Pierre Moscovici, comisarul UE pentru Afaceri Economice şi Financiare, Taxe şi Vămi, a declarat luni că este optimist că Marea Britanie nu va ieși din Uniunea Europeană pe 12 aprilie fără un acord, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

„Parlamentul britanic nu își dorește un scenariu fără acord. Nici noi nu ne dorim, este cel mai dezavantajos scenariu din punct de vedere economic. Desigur, suntem pregătiți în cazul în care se va întâmpla”, a declarat Moscovici.


Citește și : Britanicii vor un lider puternic, dispus să încalce regulile şi reformarea sistemului (sondaj)

Președintele francez Emmanuel Macron a făcut apel la impunerea unor condiții stricte Marii Britanii, în schimbul acordării unei noi amânări.

Marea Britanie urma să se retragă din UE pe 29 martie, dar Camera Comunelor a aprobat un plan al Guvernului Theresa May de a solicita amânarea Brexit până cel puţin pe 30 iunie. Ultima dată când May a făcut o astfel de solicitare, Uniunea Europeană a oferit doar o prelungire cu două săptămâni a termenului privind Brexit, iar oficialii de la Bruxelles insită că premierul britanic trebuie să găsească o soluție referitoare la Acordul de ieșire din UE, respins deja de trei ori de Parlament.

Citește și : UE cere guvernului din Sri Lanka să îşi menţină moratoriul asupra pedepsei cu moartea