DISTRIBUIȚI
Evening Standard

Ministrul de finanţe britanic Philip Hammond a declarat miercuri că planul premierului Theresa May este cel mai bun pentru economie, declaraţie ce survine înaintea unui raport guvernamental privind impactul pe care l-ar avea asupra economiei diferite scenarii privind Brexit-ul, relatează Reuters, scrie Agerpres.

Hammond a apreciat că rămânerea în Uniunea Europeană ar fi cel mai bun lucru pentru Marea Britanie în termeni pur economici.


Citește și : Liderul ultimei gherile columbiene, căutat de Interpol, se tratează într-o clinică din Cuba

„Dacă singura consideraţie, singura consideraţie a fost economia, atunci analiza arată în mod clar că rămânerea în Uniunea Europeană ar fi un rezultat mai bun pentru economie, dar nu cu mult”, a declarat ministrul britanic pentru BBC. „Acordul obţinut de prim-ministru aduce un rezultat care este foarte aproape de avantajele economice ale rămânerii” în UE, a spus el.

Hammond a negat de asemenea că guvernul încearcă să sperie parlamentarii pentru a renunţa la opoziţia faţă de planul premierului May înaintea unui vot în parlament programat pentru 11 decembrie.

Premierul britanic Theresa May a anunţat luni că parlamentul de la Londra se va pronunţa pe 11 decembrie asupra acordului de retragere a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din Uniunea Europeană, document semnat duminică de liderii statelor membre ale UE la Bruxelles.

Citește și : Un vas de pescuit spaniol este blocat în Mediterană, după ce a luat la bord 12 migranţi