DISTRIBUIȚI
Evening Standard

Alianța dintre partidele de opoziție și rebelii din Partidul Conservator ar trebui să fie suficient de numeroasă pentru a învinge Guvernul condus de Boris Johnson în ceea ce privește Brexit, a declarat marți Philip Hammond, fostul ministru de Finanțe al Marii Britanii, citat de Reuters, potrivit mediafax.

„Cred că avem numerele necesare. Cred că vor fi suficienți oameni pentru a rezolva această problemă”, a declarat Philip Hammond.


Citește și: Dorian a ajuns un uragan de categoria 3 după ce a ucis cel puțin 5 oameni în Bahamas

„Mulți colegi au fost enervați de acțiunile din ultima săptămână. Cred că este un grup de parlamentari conservatori care consideră că acum este momentul să pună interesele naționale în fața oricărei amenințări personale de carieră”, a adăugat fostul ministru britanic de Finanțe.

Grupul de parlamentari care doresc să oprească producerea unui Brexit fără Acord vor înainta în prima zi de după vacanța Parlamentului un proiect de lege menit să condiționeze și să oprească planul prim-ministrului Boris Johnson.

Citește și: Opt oameni au fost uciși pe un stadion de fotbal din Maroc

Boris Johnson a avertizat parlamentarii conservatori că vor fi excluși din partid dacă votează proiectul de lege înaintat de opoziție. O sursă guvernamentală a anunțat că prim-ministrul britanic va convoca alegeri anticipate dacă legea propusă trece de Parlament.