DISTRIBUIȚI
SOFREP.com

Phenianul va repatria vineri rămăşiţele pământeşti ale unor militari americani ucişi în războiul din Coreea, ca parte a unui proces decis la summitul istoric dintre Statele Unite şi Coreea de Nord, a anunţat joi agenţia sud-coreeană Yonhap, relatează AFP, potrivit agerpres.

Repatrierea rămăşiţelor pământeşti ale militarilor americani căzuţi în războiul din 1950-1953 face parte din acordul semnat pe 12 iunie de preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un.


Citește și: EXPLOZIE puternică lângă ambasada SUA din Beijing – VIDEO

Prima repatriere va avea loc vineri, la împlinirea a 65 de ani de la semnarea armistiţiului care a pus capăt războiului din Coreea, informează Yonhap citând surse diplomatice.

Rămăşiţele vor fi transportate de pe aeroportul nord-coreean Kalma (est) către baza aeriană Osan, la sud de Seul. De acolo, acestea vor fi expediate către un laborator din Hawaii, potrivit Yonhap.

Un purtător de cuvânt al armatei SUA a refuzat să comenteze aceste informaţii.

Citește și: După 17 ani, o altă victimă a atentatelor 9/11 a fost identificată

Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat săptămâna trecută că repatrierile vor începe în curând, însă nu a confirmat informaţiile apărute în presă privind transferurile vineri a 50 până la 55 de rămăşiţe pământeşti.

În războiul din Coreea şi-au pierdut viaţa peste 36.500 de militari americani, iar 7.700 sunt încă daţi dispăruţi, dintre care 5.300 pe teritoriul actual al Coreei de Nord.