DISTRIBUIȚI
Twitter

Un spectacol coregrafic de masă, de glorificare a realizărilor regimului, a fost suspendat temporar de luni, a confirmat pentru EFE o agenţie care includea reprezentaţia în pachetele sale turistice, fapt ce are loc la câteva zile după ce liderul Kim Jong Un a criticat producţia, relatează şi agerpres.

„Începând de astăzi se suspendă spectacolele artistice de masă iar contactele noastre din Phenian nu au invocat niciun motiv oficial. Totuşi, sperăm că spectacolele vor fi reluate curând”, a precizat, pentru EFE, într-un e-mail, un reprezentant al Young Pioneer Tours (YPT), un operator cu sediul în China.


Citeşte şi: Grav accident de circulaţie în Brazilia: 17 oameni au murit!

Săptămâna trecută YPT şi alte agenţii avertizaseră deja asupra acestei posibilităţi, după ce au fost contactate de autorităţile nord-coreene.

Deşi nu au fost prezentate motivele suspendării, anunţul vine după ce lunea trecută Kim Jong Un a asistat la premiera acestui spectacol coregrafic, intitulat „Pământul poporului”, şi i-a criticat pe realizatorii acestuia pentru „spiritul greşit al creaţiei lor şi pentru atitudinea de muncă iresponsabilă”, după cum a transmis agenţia oficială KCNA.

Se crede că suspendarea s-ar putea întinde pe parcursul mai multor zile sau săptămâni pentru a fi corectate lucrurile care nu i-au plăcut liderului Kim Jong Un.

Citeşte şi: ‘Prietenia’ lui Trump cu Macron S-A OFILIT!

Acest spectacol tipic regimului nord-coreean, realizat pe stadionul 1 Mai din Phenian, cu o capacitate de 114.000 de locuri, are la bază coregrafii ample şi tablouri umane realizate cu participarea a mii de figuranţi, studenţi şi elevi în scopul glorificării regimului nord-coreean şi a realizărilor acestuia.

De obicei, era organizat pe perioada sezonului estival, fiind una dintre principalele atracţii turistice.

„Pământul poporului” fusese lansat săptămâna trecută, iar reprezentaţiile urmau să aibă loc până în octombrie.