DISTRIBUIȚI

Coreea de Nord a calificat exerciţiile militare sud-coreene drept o „gravă provocare” care cere un răspuns şi a declarat că recentele tensiuni au anulat eforturile anterioare de pace dintre cele două ţări, a informat vineri agenţia de presă de stat KCNA, preluată de DPA, potrivit agerpres.

Un comunicat nord-coreean susţine că miercuri armata sud-coreeană a organizat un exerciţiu militar comun în Marea Galbenă, la vest de Peninsula Coreea, implicând mai mult de 20 de luptători.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Iran! Panică totală pe străzile din Teheran

„Totul revine acum la punctul de plecare dinaintea summitului Nord-Sud din 2018”, se arată în comunicat.

Duminică, focuri de armă trase din Coreea de Nord au lovit un post de pază sud-coreean în interiorul Zonei Demilitarizate (DMZ), a raportat agenţia de presă Yonhap, citând Statul Major Comun al armatei sud-coreene (JCS).

Trupele sud-coreene au ripostat şi au emis avertismente după ce o unitate de pază din oraşul Cheorwon a fost lovită duminică dimineaţa devreme, a declarat JCS.

Citește și : SUA încep retragerea bateriilor Patriot din Arabia Saudită

DMZ separă Coreea de Nord şi de Sud de la Războiul din Coreea din anii 1950. Cele două Corei nu au făcut niciodată oficial pace.

Între timp, într-o declaraţie separată vineri, liderul nord-coreean Kim Jong Un l-a felicitat pe preşedintele chinez Xi Jinping pentru gestionarea pandemiei de coronavirus în ţară.

Kim a subliniat că Xi a văzut „şansa unei victorii în războiul împotriva epidemiei fără precedent”, în timp ce „a controlat strategic şi tactic întreaga situaţie”, a relatat KCNA.