DISTRIBUIȚI
planobrazil.com

Coreea de Nord a respins acuzaţia că ar ţine cu forţa mai mulţi sud-coreeni în ţară după ce i-a răpit deturnând un avion în 1969, într-o scrisoare publicată luni de agenţia Naţiunilor Unite pentru drepturile omului şi citată de Yonhap, potrivit agerpres.

În 1969, Coreea de Nord a deturnat un avion Korean Air care transporta 50 de persoane şi l-a redirecţionat către ţara comunistă. Dintre ei, 39 au fost trimişi înapoi în Sud două luni mai târziu, dar se crede că ceilalţi 11 sunt încă în Nord.


Citește și: Un avion de acrobație aeriană S-A PRĂBUȘIT în Canada! Unul dintre piloți a murit!

Nordul a respins acuzaţia de răpire, susţinând că piloţii au dezertat în mod voluntar.

Scrisoarea Coreii de Nord, datată 24 februarie, a venit ca răspuns la o scrisoare pe care Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) a trimis-o Nordului la începutul lunii februarie, cerând Coreii de Nord să-i repatrieze pe sud-coreenii răpiţi.

Citește și: Atac sângeros în Afganistan! Cel puțin cinci morți și zeci de răniți!

În scrisoare, Nordul a respins acuzaţia, numind-o „extensie a comploturilor politice stereotipe josnice fabricate de forţele ostile menite să răstoarne sistemul RPDC folosind drepturile omului ca pretext” şi „fără a fi demne de luat în considerare”. RPDC este acronimul pentru numele oficial al Nordului, Republica Populară Democrată Coreeană.

Nordul a mai declarat că agenţia ONU ar trebui să acorde atenţie locului în care se află cetăţenii săi pe care susţine că i-a răpit Sudul, inclusiv 12 angajaţi ai unui restaurant în China care au sosit în Coreea de Sud în 2016. Potrivit Sudului, angajaţii restaurantului au dezertat de bunăvoie.