DISTRIBUIȚI
China Times

Autorităţile din Coreea de Nord au apreciat marţi că mesajul preşedintelui american Donald Trump, care s-a lăudat că are un buton nuclear ‘mult mai mare’ decât cel al liderului nord-coreean Kim Jong-Un, nu este decât expresia unui ‘dement’, ‘lătratul unui câine turbat’, relatează France Presse.

Kim Jong-Un a profitat de discursul său de Anul Nou pentru a-l avertiza că are ‘butonul nuclear’ la îndemână, a întins în acelaşi timp o mână Seulului, făcând apel la un dialog şi vorbind despre o participare nord-coreene la apropiatele Jocuri Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud.


Citeşte şi: Grav accident rutier în Germania. 48 de răniţi după ce un autobuz şcolar s-a izbit de o casă

Ca răspuns, preşedintele american a declarat într-o postare pe Twitter: ‘Informaţi-l că eu am de asemenea un buton nuclear şi acesta este mult mai mare şi mai puternic decât al lui. Şi el funcţionează!’.

Într-o primă reacţie nord-coreeană la acest mesaj, ziarul partidului unic la putere Rodong Sinmun a calificat afirmaţiile lui Donald Trump drept ‘fanfaronadă’. Nu este decât ‘spasmul unui dement’ înspăimântat de puterea Coreei de Nord şi ‘lătratul unui câine turbat’, scrie ziarul nord-coreean.

După discursul lui Kim Jong-Un, cele două Corei au făcut demersuri de destindere a relaţiilor, care au culminat săptămâna trecută cu primul lor dialog oficial după o pauză de peste doi ani, când au convenit asupra participării Phenianului la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang.

Dar de atunci Coreea de Nord a trimis o serie de avertismente la adresa Coreei de Sud şi SUA.

Citeşte şi: Pod PRĂBUŞIT în Columbia. Cel puţin 9 oameni au murit – FOTO/VIDEO

De o lungă perioadă de timp Phenianul proferează ameninţări serioase la adresa inamicilor săi. În acest context, Donald Trump a recurs la o retorică belicoasă faţă de Coreea de Nord într-atât de mult încât a fost acuzat de agravarea tensiunilor în peninsulă. În special, el a ameninţat regimul nord-coreean cu ‘foc şi furie’ dacă va mai ameninţa SUA.

Afirmaţiile sale despre butonul nuclear ‘sunt o reflectare a stării mentale disperate a unui perdant’, adaugă Rodong Sinmun, care consideră că Donald Trump ‘suferă de tulburări de personalitate având legătură cu furia şi schizofrenia’.