DISTRIBUIȚI

Coreea de Nord a numit o propunere sud-coreeană pentru a declara încheierea oficială a Războiului din Coreea drept „o idee interesantă şi admirabilă” şi a semnalat disponibilitatea de a relua discuţiile cu unele condiţii prealabile, informează vineri DPA, potrivit agerpres.

„Declaraţia de terminare a războiului este o idee interesantă şi admirabilă prin aceea că ea însăşi este menită să pună capăt fizic stării instabile de încetare a focului rămase în Peninsula Coreea pentru o lungă perioadă de timp”, a declarat Kim Yo Jong, director adjunct de departament al Comitetului Central al Partidului Muncitoresc Coreean, într-un comunicat difuzat vineri.


Citeşte şi: Carles Puigdemont a fost ARESTAT în Italia – Black News

Dar Kim, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, a acuzat că „standardele duble, prejudecăţile şi politicile ostile”, precum şi „actele antagonice” persistă din partea Coreii de Sud.

Ea a spus că „atitudinile duble, prejudecăţile ilogice, relele obiceiuri” şi poziţia ostilă sud-coreeană trebuie abandonate de Seul înainte să poată fi purtate discuţii.

Remarcile ei au fost transmise vineri de agenţia de presă de stat KCNA.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae In a sugerat la Adunarea Generală a ONU de la New York la începutul acestei săptămâni că dialogul atât între ţara sa şi Coreea de Nord, cât şi între SUA şi Coreea de Nord trebuie reluat cât mai curând posibil.

Citeşte şi: ATAC ARMAT într-un supermarket din Tennessee: Un mort şi 12 răniţi! – Black News

În ciuda unui armistiţiu din 1953, Războiul din Coreea nu s-a încheiat niciodată oficial.

Un dezgheţ în relaţiile dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud a avut loc în 2018 şi au fost purtate discuţii directe între cele două Corei, dar de atunci progresul a rămas blocat.

Tensiunea între cele două Corei s-a reînnoit recent în urma testelor de rachete nord-coreene.