DISTRIBUIȚI
Getty Images

Ministrul de Externe al Coreei de Nord, Ri Yong Ho, l-a numit pe secretarul american de Stat Mike Pompeo „o toxină rezistentă” care complică negocierile pentru denuclearizare, conform Reuters, potrivit mediafax.

Oficialul nord-coreean a transmis că țara sa este pregătită atât pentru dialog cât și pentru confruntare cu Statele Unite, dar negocierile sunt complicate de Mike Pompeo. Administrația de la Phenian a cerut în mai multe rânduri înlocuirea lui Pompeo cu o persoană „mult mai matură”.


Citeşte şi: Joko Widodo anunţă restabilirea ordinii în Papua de Vest

Ri Yong Ho l-a numit pe Pompeo, negociatorul-șef al Statelor Unite privind situația din Coreea de Nord, „o toxină rezistentă a diplomației americane” care utilizează sancțiuni „banale”.

„Este cu adevărat imprudent, lansează cuvinte fără a le gândi, ceea ce ne dezamăgește și ne face să fim sceptici și să ne întrebăm dacă putem rezolva problemele cu un asemenea om”, a declarat ministrul nord-coreean, citat de agenția de presă KCNA.

Citeşte şi: Israelul a bombardat un depozit de arme din Irak

„Dacă Statele Unite încă visează că pot obține orice prin sancțiuni, noi avem două opțiuni, să îi lăsăm să se bucure de visul lor sau să îi trezim”, a adăugat Ri Yong Ho.

Declarațiile ministrului de Externe nord-coreean s-au referit la remarcile făcute recent de Pompeo privind păstrarea sancțiunilor împotriva Coreei de Nord până când vor fi luate măsuri concrete pentru denuclearizare.