DISTRIBUIȚI
Politico

Viceministrul nord-coreean de externe Choe Sun Hui consideră că o remarcă recentă a secretarului de stat american, Mike Pompeo, îngreunează dialogul cu SUA, transmite sâmbătă agenţia KCNA, preluată de Reuters şi Yonhap, potrivit agerpres.

„Am recunoscut că comportamentul deviant al Coreei de Nord nu poate fi ignorat”, a declarat Pompeo marţi, la un eveniment al Legiunii Americane.


Citește și : SUA impun sancțiuni petrolierului iranian Adrian Darya 1 şi căpitanului acestuia

Choe a apreciat că remarca şefului diplomaţiei americane a fost nerezonabilă şi provocatoare, informează KCNA. „Pompeo a mers atât de departe cu limbajul şi a îngreunat deschiderea dialogului aşteptat la nivel de lucru între RPDC (n. red. – Republica Populară Democrată Coreea, denumirea oficială a Coreei de Nord) şi SUA”.

Oficialul nord-coreean a avertizat că aşteptările Phenianului privind tratativele cu Washingtonul se reduc treptat, iar Coreea de Nord este presată să reconsidere toate măsurile luate. „SUA ar face bine să nu ne mai pună la încercare răbdarea cu astfel de remarci care ne irită, dacă nu doreşte să regrete amarnic mai târziu”, a adăugat el.

Negocierile privind abandonarea programelor nord-coreene de înarmare nucleară şi cu rachete sunt blocate după eşecul celei de-a doua întâlniri a preşedintelui american Donald Trump cu conducătorul Coreei de Nord, Kim Jong Un, în februarie, la Hanoi. Între timp, partea nord-coreeană şi-a înăsprit criticile la adresa lui Pompeo, pe care l-a numit „o toxină greu de distrus”.

Citește și : Ciclonul Dorian a crescut în intensitate ajungând la uragan de categorie 4