DISTRIBUIȚI
CNN

Regimul din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, aşteaptă o „decizie îndrăzneaţă” din partea preşedintelui american, Donald Trump, pentru găsirea unei soluţii în criza privind programul nuclear nord-coreean, informează agenţia Associated Press, potrivit agerpres.

„Ştiu că preşedintele Trump este diferit de predecesorii săi în sens politic şi decizional pentru că am văzut abordarea sa faţă de Coreea de Nord, deci îmi pun speranţa într-o opţiune înţeleaptă şi într-o decizie îndrăzneaţă a preşedintelui Trump”, a declarat Kim Kye Gwan, consilier în cadrul Ministerului de Externe de la Phenian.


Citește și : Stenograma discuţiei arată atitudinea servilă a lui Zelenski faţă de Trump (Politico)

„Eu şi Ministerul de Externe al Coreei de Nord vom vedea următoarele acţiuni ale SUA”, a precizat Kim Kye Gwan.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat luni seară că ar putea avea „în curând” o nouă întrevedere cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un. Întrebat, la reuniunea Adunării Generale ONU, în New York, dacă se va mai întâlni cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, Donald Trump a răspuns: „Acest lucru s-ar putea întâmpla curând”.

Citește și : Pelosi: Faptele care au dus la declanşarea procedurii de destituire a lui Trump sunt ‘incontestabile’

Săptămâna trecută, Coreea de Nord a salutat abordarea lui Donald Trump, care a pledat pentru o „nouă metodă” în negocierile cu Phenianul pe tema programului nuclear. „Aş vrea să salut decizia politică înţeleaptă a preşedintelui Donald Trump de a aborda relaţiile SUA-Coreea de Nord într-un mod mai practic, după ce persoana care crea probleme şi privea totul în mod anacronic a dispărut din Administraţia SUA”, a declarat diplomatul nord-coreean Kim Myong Gil, referindu-se la John Bolton, fostul consilier prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a criticat atitudinea dură a lui John Bolton în negocierile cu Phenianul. „Poate că ar fi foarte bună o nouă metodă”, a declarat Donald Trump.