DISTRIBUIȚI

„Teroriştii plini de cruzime” au încercat să-l asasineze pe Liderul Suprem, afirmă agenţia de ştiri de stat din Coreea de Nord, potrivit Independent.

Coreea de Nord afirmă că Statele Unite au încercat să-l asasineze pe liderul său suprem, Kim Jong-un, la începutul acestui an.


Agenţia Centrală de ştiri din Coreea (KCNA), condusă de stat, a pretins că CIA a utilizat o armă chimică sau biologică pentru a-l asasina pe dictator.

Citeşte şi: Puigdemont ridică mingea la fileu Madridului: ‘Ne-am câştigat independenţa, dar vrem un dialog’

Presupusa tentativă de asasinat arată că SUA este „principalul vinovat al terorismului”, potrivit agenţiei de ştiri.

Agenţia de ştiri, care este văzută drept o aripă propagandistă a Partidului Muncitoresc, a precizat că atacul ar fi avut loc în acest an.

„În luna mai a acestui an, un grup de terorişti deosebit de cruzi care s-au infiltrat în ţara noastră la ordinele CIA şi al serviciului de informaţii din Coreea de Sud, au fost prinşi şi expuşi. Grupul plănuia un atac terorist sponsorizat de stat împotriva sediului nostru suprem folosind substanţe biologice şi chimice”, se precizează în comunicat.

„Acest lucru arată în mod palpabil adevărata natură a SUA ca principalul vinovat al terorismului”.

KCNA a afirmat, de asemenea, că SUA „îşi schimbă culorile” ca un „cameleon” pentru a justifica răsturnarea guvernelor din alte ţări. Washingtonul este acuzat că a folosit războiul împotriva terorismului pentru a-şi justifica intervenţiile în Afganistan, Irak şi Libia.

Citeşte şi: Madridul reacţionează după declaraţia lui Puigdemont: ‘Este o TRĂDARE inadmisibilă’

Guvernul nord-coreean a afirmat, în luna mai, că a împiedicat un complot american şi sud-coreean. Aceştia doreau să-l omoare pe liderul suprem al statului. Un bărbat numit doar „Kim” a fost plătit pentru a efectua un atac cu substanţe biologice, a afirmat Ministerul de Securitate al ţării. CIA a refuzat să comenteze rapoartele.

Coreea de Nord are un istoric cu privire la anumite declaraţii controversate care nu pot fi verificate. Statul a afirmat anterior că SUA şi Coreea de Sud au gândit un complot, numit „Planul Jupiter”, pentru a-l ucide pe Kim Jong-un.