DISTRIBUIȚI
NK News

Regimul Kim Jong-Un a avertizat, miercuri, că va riposta în cazul în care Statele Unite vor efectua exerciţii militare cu armata sud-coreeană, informează site-ul agenţiei Reuters,potrivit mediafax.

Avertismentul intervine în pofida faptului că Washingtonul a redus amploarea exerciţiilor aeriene comune programate în decembrie în Coreea de Sud.


Citește și: Ion Chicu, candidatul propus de Dodon pentru funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova

„Există dreptul la autoapărare” faţă de orice acţiune care ameninţă suveranitatea şi securitatea, a transmis Comisia nord-coreeană pentru Afacerile de Stat. Phenianul a adoptat măsuri pentru atenuarea preocupărilor Washingtonului, dar Washingtonul nu a adoptat măsuri simetrice, generând un „sentiment de trădare”, precizează Phenianul.

Săptămâna trecută, Coreea de Nord a criticat sever planul Statelor Unite de a efectua manevre militare comune cu armata sud-coreeană în decembrie. Statele Unite şi Coreea de Sud au renunţat anul trecut la exerciţiile aeriene anuale, în contextul negocierilor cu regimul din Coreea de Nord, aflate acum în impas. Pentagonul a anunţat că Statele Unite „nu intenţionează să renunţe la manevrele comune cu armata sud-coreeană” de anul acesta.

Coreea de Nord a avertizat că ar putea revizui măsurile aplicate, o posibilă referire la suspendarea testelor balistice şi nucleare.

Citește și: Florence Parly: Statele europene ar trebui să constituie un ‘pilon’ în cadrul NATO