DISTRIBUIȚI
The Korea Herald

Coreea de Nord a numit un nou responsabil pentru departamentul însărcinat cu relaţia cu Statele Unite, o desemnare despre care se află la o zi după anunţul reluării în această săptămână a negocierilor privind denuclearizarea, transmite EFE, potrivit agerpres.

Numirea lui Jo Chol-su în funcţia de director general al departamentului pentru afaceri cu SUA din Ministerul de Externe nord-coreean a fost anunţată miercuri printr-o postare pe Facebook a reprezentanţei ruse la Phenian cu privire la o întâlnire a lui Jo cu ambasadorul Alexander Matsegora.


Citește și : Acuzații grave la adresa președintelui Hondurasului! Ar fi primit milioane de dolari de la traficanţi de droguri

 

În text, misiunea diplomatică a Rusiei în Coreea de Nord se referă la Jo cu respectiva funcţie şi cu cea de preşedinte al Institutului de Studii Americane, aparţinând Ministerului de Externe nord-coreean.

Ambasadorul Matsegora a felicitat noul director „pentru numirea într-un post înalt şi de maximă responsabilitate şi i-a dorit succes deplin în activitatea sa”, arată postarea.

Nu se cunoaşte când s-a produs numirea lui Jo, care devine publică într-un moment în care Coreea de Nord se pregăteşte de reluarea dialogului privind denuclearizarea cu SUA, după opt luni de stagnare.

Anunţul privind reluarea discuţiilor a fost făcut marţi de ministrul adjunct de Externe nord-coreean, Choe Son-hui, care a spus că cele două state vor avea un prim contact preliminar vineri şi o întâlnire de lucru sâmbătă, fără a specifica unde se va produce evenimentul.

Chiar Choe a deţinut funcţia lui Jo timp de mai mulţi ani, notează EFE.

Citește și : Administrația Trump intenţionează să colecteze ADN-ul migranţilor intraţi ilegal în ţară

Predecesorul lui Jo Chol-su, Kwon Jong-gun, nu a fost menţionat în presa regimului de la emiterea unui comunicat critic referitor la exerciţiile militare comune ale SUA şi Coreei de Sud, la care partea nord-coreeană a răspuns în august cu lansarea a numeroase rachete.

Şi despre numirea lui Kwon s-a aflat tot prin intermediul unei postări în aceeaşi reţea socială a ambasadei ruse la Phenian, în februarie anul acesta.