DISTRIBUIȚI
DW

Grupul farmaceutic american Pfizer şi partenerul său german BioNTech vor livra în Canada, până la sfârşitul lunii decembrie, aproximativ 249.000 de doze de vaccin împotriva COVID -19, a anunţat luni premierul canadian Justin Trudeau, relatează AFP, potrivit agerpres.   

”Primele livrări ar putea sosi săptămâna viitoare”, după aprobarea Health Canada, aşteptată săptămâna aceasta, a declarat Trudeau în cadrul unei conferinţe de presă.


Citește și : Maduro îşi consolidează hegemonia în Venezuela şi preia controlul parlamentului

Primele vaccinări ar trebui să aibă loc la câteva zile după sosirea dozelor, a precizat premierul Trudeau.”Primii canadieni vor fi vaccinaţi de săptămâna viitoare dacă avem aprobarea Health Canada săptămâna aceasta”, a spus el.

Canada urmează să primească ”milioane de doze” suplimentare din acest vaccin la începutul anului 2021, a adăugat el.

Sunt prevăzute 14 centre de distribuire a vaccinurilor în toată ţara, a menţionat, de asemenea, premierul Trudeau. Rezultatele testării la scară largă a acestui vaccin au arătat o eficacitate în proporţie de 95%.

Citește și : FOAMETEA face ravagii în SUA! Pandemia a acutizat criza alimentară

La rândul său, grupul farmaceutic american Moderna, care a dezvoltat un alt vaccin în stadiul cel mai avansat, a indicat, de asemenea, că va putea livra primele doze în Canada luna aceasta.

Ottawa a comandat şi a făcut opţiuni pentru peste 400 de milioane de doze de vaccin de la şapte grupuri farmaceutice.