DISTRIBUIȚI
Barron's

Pfizer Inc. şi BioNTech SE au anunţat, joi, că au semnat o înţelegere cu Comitetul Internaţional Olimpic, conform căreia va dona doze de vaccin împotriva coronavirusului pentru a contribui la imunizarea sportivilor şi delegaţiilor participante la Jocurile Olimpice şi la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, potrivit agerpres

Conform Memorandumului de Înţelegere (MoU), cele două companii şi CIO vor colabora cu comitetele olimpice naţionale pentru a se satisface nevoile locale de doze de vaccin pentru delegaţiile naţionale care vor fi prezente la JO. Livrarea dozelor iniţiale către delegaţiile participante ar urma să înceapă la sfârşitul lunii mai, astfel încât participanţii la Olimpiadă să primească până la eveniment şi a doua doză.


Citește și : Politicienii germani vor să limiteze mandatul de cancelar! Merkel este la putere de 16 ani

Dozele oferite conform MoH vor fi suplimentare celor furnizate în urma unor înţelegeri cu guvernele din întreaga lume, se arată în comunicatul de pe site-ul Pfizer. “Donaţia de de doze de vaccin nu va afecta furnizarea de vaccinuri către populaţiile naţionale în conformitate cu contractele de furnizare”, se menţionează în comunicat.

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura în perioada 23 iulie – 8 august, iar Jocurile Paralimpice vor avea loc în intervalul 24 august – 5 septembrie.

Citește și : Un fost prezentator de ştiri a fost ASASINAT în Kandahar