DISTRIBUIȚI
The Pharma Letter

Consilierul delegat al companiei farmaceutice Pfizer, Albert Bourla, a prognozat că peste un an se va putea reveni la „viaţa normală” după pandemia de COVID-19 graţie vaccinurilor, însă a subliniat că va fi nevoie probabil de o vaccinare „anuală”, relatează EFE, potrivit agerpres.

Este ceea ce a declarat Albert Bourla, a cărui companie farmaceutică a dezvoltat împreună cu BioNTech unul dintre vaccinurile care a demonstrat cea mai mare eficacitate împotriva COVID-19.


Citește și : Premierul R. Moldova PLEACĂ la Bruxelles

„Într-un an cred că vom fi capabili să revenim la viaţa normală”, a asigurat Albert Bourla, într-un interviu acordat duminică televiziunii ABC. El a precizat că acest lucru nu înseamnă că nu există şi alte variante, însă că vaccinurile vor permite controlarea răspândirii virusului.

Potrivit lui, este „scenariul cel mai probabil”, deoarece virusul „s-a extins în toată lumea”, iar din cauza noilor variante, oamenii vor trebui să se vaccineze „anual”.

Vinerea trecută, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA a dat undă verde administrării celei de-a treia doze de vaccin de la Pfizer/BioNTech pentru cei cu vârsta peste 65 de ani şi categoriilor de risc.

A treia doză va fi disponibilă pentru aceste grupuri, care includ milioane de americani, în următoarele zile.

Citește și : Japonia se pregăteşte să ridice starea de urgenţă

În prezent, 64,6 % din populaţia americană de peste 12 ani este vaccinată cu schema completă, deşi ritmul imunizării a încetinit în ultimele luni.

Administraţia preşedintelui Joe Biden a pledat pentru ca a treia doză de Pfizer să fie administrată pentru întreaga populaţie de peste 12 ani, lucru pe care autorităţile sanitare l-au respins din lipsă de date ştiinţifice.