DISTRIBUIȚI

Alianţa Pfizer/BioNTech a anunţat miercuri că a încheiat un contract în vederea furnizării a 200 de milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva covid-19 Uniunii Europene (UE), criticată dur din cauza lentorii campaniei de vaccinare, relatează Euronews, scrie news.ro .    

Laboratorul farmaceutic american şi compania germană în domeniul biotehnologiei anunţă că aceste doze – suplimentare faţă de cele 300 de milioane de doze comandate deja – urmează să fie livrate tot anul.


Citește și : Antonio Guterres cere ‘un plan mondial de vaccinare’

”Acesta este scenariul clasic al iepurelui şi ţestoasei”, comentează Simon Geale, de la cabinetul Proxima.

”Nu ştim care este abordarea bună, iar UE este un bun exemplu în acest sens, cu cele 27 de desfăşurări diferite ale sale, departe de un model închegat. Pionierii au responsabilitatea să ajute toate celelalte ţări, să le împărtăşească concluziile şi datele, pentru că este o problemă mondială care necesită o colaborare mondială”, apreciază el.

Un nou vaccin urmează să apară în Uniune, după ce grupul american Johnson & Johnson a cerut autorizări în Uniunea Eurpeană (UE) şi Statele Unite în vederea aprobării vaccinului său, care se administrează într-o singură doză.

Citește și : Putin avertizează puterile străine să NU se bage în alegerile din Rusia