DISTRIBUIȚI
FILE PHOTO: A truck backs into the loading dock of the Pfizer Global Supply manufacturing plant in Portage, Michigan, U.S., December 11, 2020. REUTERS/Rebecca Cook

Grupul american Pfizer, asociat cu laboratorul german BioNTech, a anunţat sâmbătă un „plan” care trebuie să-i permită să limiteze cu o săptămână întârzierile de livrări de vaccin contra Covid-19, în momentul în care Europa este îngrijorată că livrările de doze vor întârzia „trei, patru săptămâni”, conform AFP, potrivit agerpres.

„Pfizer şi BioNTech au dezvoltat un plan care va permite creşterea capacităţilor de fabricare în Europa şi de a furniza mai multe doze în al doilea trimestru”, au anunţat cele două companii într-un comunicat comun.


Citește și : Letonia introduce obligativitatea testelor negative anti-covid pentru toţi călătorii care vor să intre în ţară

„Vom reveni la calendarul iniţial de livrări în Uniunea Europeană începând din 25 ianuarie, cu o creştere a livrărilor începând cu 15 februarie”, au adăugat cele două grupuri, indicând că sunt necesare modificări ale proceselor de producţie.

Grupul american Pfizer, asociat cu laboratorul german BioNTech, a avertizat vineri că nu va fi în măsură, până la începutul lui februarie, să furnizeze în ţări din UE cantităţile săptămânale la care s-a angajat.

Citește și : Grecia va începe din 18 ianuarie relaxarea restricţiilor

În ultimul lor comunicat, Pfizer şi BioNTech au afirmat că utina din Puurs „va avea o reducere temporară a numărului de doze livrate săptămâna următoare”.