DISTRIBUIȚI
RFE/RL

Petrolierul britanic capturat vineri de către autoritățile iraniene în Strâmtoarea Hormuz și-a oprit radarul și a ignorat avertismentele date de Gardienii Revoluției, a declarat o sursă militară citată de agenția de presă IRNA, conform Reuters, potrivit mediafax.

„Petrolierul și-a închis radarul și a ignorat mai multe avertismente ale Gardienilor Revoluției înainte să fie capturat”, a declarat sursa militară.


Citește și : Gardienii Revoluţiei din Iran anunţă ‘confiscarea’ petrolierului britanic Stena Impero în strâmtoarea Ormuz

Aceeași sursă a declarat pentru agenția de presă iraniană IRNA că petrolierul naviga într-o direcție greșită și a ignorat directivele date de autorități.

Marea Britanie a cerut informații despre petrolierul capturat, care se îndrepta spre Arabia Saudită în momentul în care a fost escortată în apropierea coastelor Iranului.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Hormuz. Nava Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluţiei pentru „nerespectarea codului maritim internaţional, la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormuzgan”, a transmis site-ul Sepahnews.

Citește și : Ploi torenţiale în Bangladesh – Milioane de persoane riscă să nu îşi mai poată procura hrana

Membri ai Forţelor navale regale britanice au capturat în urmă cu două săptămâni petrolierul Grace 1, suspectat că ar fi transportat petrol iranian spre Siria prin încălcarea sancţiunilor impuse de Statele Unite şi de Uniunea Europeană. Administraţia de la Teheran a avertizat că ar putea captura o navă britanică în cazul în care Marea Britanie nu eliberează petrolierul sechestrat în Gibraltar.