DISTRIBUIȚI

Fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenco, a fost citat pentru audieri de biroul ucrainean de investigații, care vor avea loc pe data de 17 iulie, a anunțat joi instituția, potrivit Reuters, scrie mediafax.

”Confirmăm faptul că acesta va fi audiat”, a declarat purtătorul de cuvânt al biroului. Acesta a refuzat să dea detalii cu privire la motivul citării, care va avea loc pe data de 11 iulie.


Citește și : Zeci de tătari din Crimeea, arestaţi în faţa Curţii supreme din Moscova

Poroșenko, deținător al uneia dintre cele mai mari afaceri în domeniul confecțiilor din țară, a pierdul alegerile przidențiale din luna aprilie în favoarea actorului Volodimir Zelenski, care a promis în campania electorală că va lupta împotriva corupției.

Zelenskiy a candidat pentru funcția de președinte, fără a avea nicio experiență politică. El a jucat rolul unui profesor într-o comedie TV, care a devenit în mod neașteptat președinte după ce un elev a filmat tirada lui împotriva politicienilor corupți și a postat videoclipul online.

Citește și : Serviciile de informaţii germane sunt îngrijorate! Mişcarea Identitară câştigă teren

Partidul său, Slujitorul poporului, conduce acum în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 21 iulie, având sprijinul a 37,8% dintre cei care au declarat că vor vota, potrivit unui sondaj realizat în perioada 25 iunie-7 iulie de Institutul de Cercetare KIIS.

Partidul Solidarității Europene al lui Poroșenko beneficiazîă de sprijinul a 7,2% din cei chestionați, plasându-l pe locul al treilea.