DISTRIBUIȚI
dpa

Solidaritatea europeană este esenţială pentru realizarea redresării economice, a declarat marţi ministrul economiei german Peter Altmaier, în legătură cu posibilitatea folosirii Mecanismului European de Stabilizare (MES) în scopul sprijinirii economiei europene afectate grav de criza cauzată de epidemia COVID-19, transmite Reuters, potrivit agerpres.

”Pot doar să recomand să nu plonjăm în aceste dezbateri ideologice în care fiecare îşi susţine soluţia favorită, ca acum cinci sau zece ani”, a declarat Altmaier într-o conferinţă de presă.


Citeşte şi: Autorităţile din Hubei ridică restricţiile de călătorie

El a adăugat că ”este important atât să vorbim despre solidaritatea europeană, cât şi să o arătăm, inclusiv pentru că economiile europene sunt foarte strâns legate, iar o redresare durabilă a economiei germane este de conceput doar dacă economia zonei euro îşi revine”.

Guvernul de la Berlin a anunţat luni că-şi va asuma noi împrumuturi, pentru prima dată din 2013, ca parte a unui pachet de măsuri fără precedent, ce totalizează 750 miliarde de euro, adoptat pentru a limita impactul negativ al pandemiei COVID-19 asupra celei mai mari economii europene.

Citeşte şi: SUA taie ajutorul dat Afganistanului