DISTRIBUIȚI
dpa

Mai mult de un sfert dintre locuitorii Germaniei au un background legat de migraţie, ceea ce înseamnă că ei sau cel puţin unul dintre părinţii lor nu au cetăţenia germană, indică date publicate marţi de Biroul federal de statistică (Destatis), potrivit dpa şi agerpres.

Anul trecut, 22,3 milioane de persoane cu origini străine trăiau în Germania, reprezentând 27,2% din populaţia totală a ţării, ceea ce reprezintă un nivel record în ultimii 17 ani.


Citeşte şi: Extrema dreaptă spaniolă intră pentru prima dată într-un guvern regional – Black News

În 2020, proporţia a fost de 26,7%, iar în 2019 de 26%.

Principala ţară de origine a persoanelor din Germania cu rădăcini străine este Turcia (12%), care este urmată de Polonia (10%) şi Rusia (6%).

Citeşte şi: Olaf Scholz vrea să revigoreze procesul de aderare la UE a ţărilor din vestul Peninsulei Balcanice – Black News

Aproximativ 1% dintre locuitorii cu background legat de migraţie ce trăiau anul trecut în Germania au venit din Ucraina, totalizând aproximativ 308.000 persoane. Majoritatea trăiau în Germania de mulţi ani.

”Ca urmare a recentului aflux de refugiaţi (dinspre Ucraina), numărul oamenilor cu background ucrainean ar putea spori semnificativ în viitor”, a explicat Destatis.