DISTRIBUIȚI
Getty, AFP

Numărul de infectări cu noul coronavirus a depăşit miercuri în Polonia un milion de cazuri, în contextul unui al doilea val epidemic ce se dovedeşte mai grav decât primul, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Numărul de cazuri raportate zilnic a scăzut după creşterea înregistrată în octombrie şi început de noiembrie, dar Polonia are una din cele mai mici rate de testare din Uniunea Europeană şi unul din cele mai mari procente de teste pozitive.


Citeşte şi: Riadul respinge orice implicare în asasinarea lui Mohsen Fakhrizadeh

Miercuri, datele furnizate de Ministerul Sănătăţii arată 13.855 de cazuri noi de infectare şi 609 decese, ceea ce ridică bilanţul contaminărilor la 1.013.747, iar pe cel al deceselor la 18.208.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, 20.855 de paturi de spital sunt ocupate în prezent de pacienţi cu COVID-19, dintr-un total disponibil de 39.051. În ce priveşte ventilatoarele, 2.023 sunt folosite pentru bolnavii de COVID-19, din 3.106 disponibile pentru astfel de pacienţi.

Citeşte şi: Directorul Frontex se apără în faţa europarlamentarilor

Prim-ministrul Mateusz Morawiecki urmează să prezinte în cursul acestei săptămâni detalii despre viitorul program naţional de vaccinare anti-COVID-19.

Ministrul sănătăţii, Adam Niedzielski, a spus la postul privat de radio TOK FM că primele doze de vaccinuri ar urma să sosească în Polonia în ianuarie sau februarie.