DISTRIBUIȚI
The West Australian

Peste şapte milioane de persoane din Bangladesh au nevoie „disperată” de ajutor şi de adăpost în urma inundaţiilor mortale provocate de muson la începutul acestei luni, a avertizat marţi Crucea Roşie, informează AFP, potrivit agerpres

Cel puţin 101 persoane au murit în nord-estul ţării, când râurile s-au umflat la niveluri record, inundând sate din zona rurală, după unele dintre cele mai abundente precipitaţii din ultimul secol.


Citește și : Medvedev: Orice încercare de intruziune în Crimeea ar putea declanşa al treilea război mondial

„Amploarea devastărilor este mult mai mare decât în cazul inundaţiilor anterioare”, a explicat Sanjeev Kafley de la Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (IFRC).

Circa 7,2 milioane de persoane au „nevoie disperată de adăpost şi de bunuri de primă necesitate” în zona oraşului Sylhet, cea mai afectată de intemperii, a precizat IFRC într-un comunicat.

Guvernul a livrat ajutoare umanitare de urgenţă sinistraţilor, în special raţii alimentare, a declarat Nitai Dey Sarker de la Autoritatea de gestionare a dezastrelor din Bangladesh.

Odată ce apele s-au mai retras, vor fi furnizate şi materiale pentru reconstrucţie.

Deşi situaţia s-a îmbunătăţit în ultimele zile în Bangladesh, în nord-estul ţării sunt aşteptate noi inundaţii, deoarece sezonul musonic abia începe.

Citește și : Un politician proeminent din opoziția rusească, reținut la Moscova

„Suntem încă blocaţi în adăposturile împotriva inundaţiilor şi nu putem evalua încă pagubele”, a declarat pentru AFP Abdul Hakim, un ţăran din Sylhet. „Nivelul apei din râuri continuă să crească şi este foarte îngrijorător”, a adăugat el.

Potrivit guvernului, circa 200.000 de persoane s-au refugiat în clădirile şcolilor, care au fost închise elevilor pentru a-i găzdui pe cei care au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele.