DISTRIBUIȚI

Peste o treime dintre ucraineni cunosc cel puțin o persoană care a murit sau a fost rănită în timpul războiului, potrivit unei statistici realizate de o organizație din Ucraina, informează mediafax.

Potrivit studiului, 37% dintre ucraineni susțin că au o rudă sau o cunoștință care a fost rănită sau ucisă de la începutul invaziei rusești. Este vorba despre victime din armată sau din rândul civililor.


Citește și : NATO îşi caută şef – iată care sunt candidaţii cunoscuţi până acum

Sondajul a fost realizat de Centrul Razumkov. Datele nu pot fi confirmate din surse oficiale deoarece Ucraina nu oferă informații despre victimele din armată.

Potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați, 8.317 civili au murit și 13.892 au fost răniți până la 20 martie 2023.

Totuși, cifrele ar putea fi mult mai mari, deoarece nu includ victimele din teritoriile ocupate sau din zonele aflate pe linia frontului.

Sondajul realizat de Centrul Razumkov a mai arătat că 28% dintre respondenți au rude apropiate sau membri ai familiei care au fugit din țară după începutul războiului. Cei mai mulți au rămas în Polonia și Germania.

Citește și : Milioane de copii se confruntă cu un risc crescut de malnutriţie din cauza lipsei de fonduri

Sondajul a fost realizat în lunie februarie și martie.