DISTRIBUIȚI

Mai mult de o tonă de pachete de cocaină, de provenienţă necunoscută, aduse de maree, au fost recuperate în ultimele săptămâni de pe litoralul atlantic al Franţei, transmite AFP, citând surse judiciare, potrivit agerpres.

Pachetele, de dimensiunea unei cutii de pantofi, înfăşurate ermetic în celofan, conţin cocaină cu puritate ridicată, 83%.


Citește și : Guvernul polonez Morawiecki demisionează pentru a se instala din nou

Drogul este ‘foarte periculos sub această formă, consumul său putând provoca o supradoză’, a avertizat procurorul din Rennes (nord-vest), Philippe Astruc, precizând că recuperarea pachetelor de pe plaje va mai dura o vreme.

Sosirea pachetelor cu cocaină pe întregul litoral atlantic francez a fost observată de la mijlocul lunii trecute, dar s-a intensificat după 4 noiembrie.

Un tânăr în vârstă de 17 ani a fost reţinut luni de jandarmi având asupra sa 5 kg de cocaină adunate de pe o plajă la Lacanau, interzisă publicului după descoperirea a numeroase pachete cu droguri începând de săptămâna trecută.

Citește și : Egiptul lansează eforturi diplomatice pentru reducerea tensiunilor între Israel şi Gaza

În jur de 100 de anchetatori participă la căutări pentru identificarea provenienţei pachetelor.

Potrivit procurorului din Rennes, acestea au fost, cel mai probabil, aruncate de la bordul unui vas avariat sau surprins de o furtună.