DISTRIBUIȚI

Mai mult de jumătate dintre adulţii care ajung în Germania în căutare de azil nu îşi pot dovedi cu documente numele, cetăţenia sau data naşterii, a transmis Ministerul federal de Interne ca răspuns la întrebarea unui membru al Bundestagului, informează marţi dpa, potrivit agerpres.

‘În 2020, proporţia de solicitanţi de azil cu vârsta de +18 ani fără documente de identitate a fost de 51,8%’, i-a scris ministerul deputatei liber-democrate Linda Teuteberg, conform unui document consultat de dpa.


Vezi şi: NASA publică filmarea cu coborârea lui Perseverance pe Marte

‘Faptul că unul din doi solicitanţi nu îşi poate dovedi identitatea cu documentele cerute reprezintă o mare provocare pentru sistemul nostru de azil’, a afirmat Teuteberg.

Potrivit datelor oficiale, în 2020 au depus cereri de azil 102.581 de cetăţeni străini (fără a include cererile repetate), dintre care 26.520 pentru copii mai mici de 1 an născuţi în Germania.

Citeşte şi: Soţia lui ‘El Chapo’ a fost arestată pentru trafic de droguri

Cifrele sunt mult mai mici decât în anul anterior, un rol în această scădere avându-l pandemia de COVID-19.

Oficiul federal pentru migraţie şi refugiaţi (BAMF) a verificat autenticitatea a 190.608 de documente furnizate de solicitanţi de azil în 2020, iar 4.488 dintre ele (2,36%) au fost respinse, a indicat guvernul de la Berlin.