DISTRIBUIȚI
The Economist

Aproximativ 2,3 milioane de venezueleni au fugit din ţară ca urmare a crizei, a informat marţi ONU, care a atras atenţia asupra faptului că populaţia este afectată de lipsa alimentelor şi a medicamentelor, transmite EFE, potrivit agerpres.

Cea mai mare parte din cei plecaţi din Venezuela s-au îndreptat spre Columbia, Ecuador, Peru şi Brazilia, a semnalat jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al organizaţiei, Stephane Dujarric, într-o conferinţă de presă.


Citește și : Tragedie în Italia: Nu este posibil să se lucreze şi să se moară aşa în 2018, afirmă Salvini

Cifra de 2,3 milioane reprezintă o estimare realizată de Biroul ONU pentru Coordonarea Problemelor Umanitare (OCHA) în iunie 2018, însă Naţiunile Unite nu au precizat data de început a bilanţului.

Dujarric a explicat că majoritatea emigranţilor venezueleni indică lipsa alimentelor ca principal motiv al plecării, dar şi a medicamentelor de bază şi a personalului medical, ceea ce a produs o puternică deteriorare a calităţii îngrijirii din spitale.

Potrivit OCHA, peste 100.000 de bolnavi de SIDA sunt în pericol din cauza lipsei medicamentelor necesare, iar boli eradicate, precum rujeola, malaria, tuberculoza şi difteria, au reapărut, cu multiple cazuri.

Totodată, ONU şi partenerii săi umanitari avertizează că populaţia fugită din Venezuela necesită asistenţă în privinţa statutului legal, primirii, accesului la sănătate şi la alte servicii de bază.

Citește și : Planul pentru Brexit al Theresei May, ar putea fi contestat din nou din partea propriului partid