DISTRIBUIȚI
Medscape

Peste 900.000 de persoane au murit de coronavirus în SUA de la începerea pandemiei, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins, iar preşedintele Joe Biden a vorbit vineri despre un „prag tragic”, informează dpa, potrivit agerpres.  

„Fiecare suflet este de neînlocuit. Ne rugăm pentru cei dragi rămaşi în urmă şi împreună cu fiecare familie îndurăm în continuare această durere în inimile noastre”, a declarat Biden, într-o declaraţie de presă. „Vaccinaţi-vă, vaccinaţi-vă copiii şi faceţi-vă boosterul dacă sunteţi eligibili”, a îndemnat preşedintele american.


Citește și : Islanda intenţionează să renunţe la vânătoarea de balene în scopuri comerciale începând din 2024

Circa 250 de milioane de americani au primit cel puţin o primă doză de vaccin anticoronavirus „şi, drept rezultat, am salvat mai bine de un milion de vieţi americane”, se mai menţionează în declaraţia preşedintelui SUA, potrivit Reuters.

Circa 64% din populaţia SUA au primit schema completă de vaccinare, iar 42% au primit şi doza booster.

Varianta Omicron, mai contagioasă, a coronavirusului a lovit dur SUA în decembrie 2021. Numărul cazurilor a crescut vertiginos şi a doborât record după record, notează dpa, care adaugă că numărul spitalizărilor şi al deceselor nu au crescut în acelaşi ritm, iar rata infectărilor cu COVID-19 a scăzut recent.

Potrivit Reuters, cazurile confirmate la nivel naţional se situează în prezent în jurul a circa 354.000 pe zi, jumătate din ceea ce era raportat în urmă cu două săptămâni şi foarte departe de vârful de peste 800.000 de infecţii zilnice înregistrat în 15 ianuarie. Totuşi, multe contagieri nu sunt înregistrate oficial deoarece sunt detectate cu ajutorul testelor la domiciliu şi nu sunt raportate autorităţilor din sectorul sanitar, conform oficialităţilor.

Citește și : Biden, confruntat cu o întărire strategică a alianţei Putin – Xi Jinping (analiză France Presse)

În ultimele şapte zile, statele care au raportat cel mai mare număr de contagieri în raport cu populaţia au fost Alaska, Kentucky, statul Washington, Carolina de Sud şi Dakota de Nord.

SUA, cu o populaţie de circa 330 de milioane de oameni, a înregistrat cel mai mare număr de decese asociate coronavirusului decât orice altă ţară din lume, aminteşte dpa.