DISTRIBUIȚI
Medscape

Peste 800.000 de persoane au murit din cauza infectării lor cu noul coronavirus în Statele Unite de la începutul pandemiei de COVID-19, potrivit statisticilor naţionale publicate marţi de Universitatea Johns Hopkins din oraşul american Baltimore, informează DPA, potrivit agerpres.

Site-ul Universităţii Johns Hopkins este actualizat cu regularitate şi prezintă de obicei cifre uşor mai mari decât statisticile oficiale publicate de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite.


Citeşte şi: Valul Omicron este condus de populația tânără, sănătoasă şi vaccinată – Black News

CDC a anunţat că aproximativ 796.000 de americani au murit din cauza infectării lor cu noul coronavirus, până marţi.

Referindu-se la cele 800.000 de decese asociate COVID-19, preşedintele american Joe Biden a spus că ele reprezintă „o bornă tragică”.

„Ne aducem aminte de fiecare persoană (dintre cele decedate, n.r.) şi de vieţile trăite de ele, ne rugăm pentru rudele pe care le-au lăsat în urmă”, a declarat Joe Biden.

„Pe măsură ce ne îndreptăm spre iarnă şi ne confruntăm cu o nouă variantă (a virusului SARS-CoV-2, n.r.), trebuie să rămânem hotărâţi şi să continuăm să luptăm împreună împotriva virusului”, a adăugat preşedintele american, referindu-se la noua variantă Omicron.

Joe Biden i-a îndemnat pe americanii neimunizaţi să se vaccineze anti-COVID-19, iar pe cei deja vaccinaţi să se programeze pentru a primi doze de supra-rapel („booster”), precum şi să respecte alte măsuri de prevenţie, precum purtarea măştii sanitare.

„Îi îndemn pe toţi americanii: faceţi-vă datoria patriotică de a menţine ţara în siguranţă, de a vă proteja pe voi înşivă şi pe cei din jurul vostru”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Statele Unite, o ţară cu o populaţie de aproximativ 330 de milioane de locuitori, au înregistrat cele mai multe decese asociate COVID-19 dintre toate statele lumii.

Citeşte şi: Italia a extins starea de urgenţă pentru Covid-19 până la 31 martie – Black News

Brazilia ocupă locul al doilea în acest bilanţ global, cu 600.000 de decese, şi este urmată de India, cu aproape 500.000 de decese. Potrivit statisticilor oficiale, Mexicul şi Rusia au înregistrat fiecare circa 300.000 de decese.

Experţii în sănătate sunt de părere că numărul cazurilor neraportate este mai mare în toate ţările, întrucât multe decese şi infectări cu noul coronavirus nu sunt raportate autorităţilor naţionale.