DISTRIBUIȚI
World Casino News

Autorităţile chineze au arestat peste 80 de persoane bănuite de a fi implicate în vânzarea de vaccinuri false anti-COVID-19 şi a căror comercializare ar fi început în septembrie 2020, transmite marţi EFE, care citează ziarul local Global Times, potrivit agerpres.

Potrivit informaţiilor publicate luni de cotidianul de stat Global Times, în cadrul operaţiunilor, autorităţile chineze au confiscat 3.000 de doze din acest fals vaccin.


Citeşte şi: Teheranul cere UE să medieze criza dintre Iran şi SUA

Conform sursei citate, reţeaua de delincvenţi acţiona în mai multe oraşe, iar razii au fost efectuate simultan de către forţele de securitate de la Beijing şi din provinciile orientale chineze Jiangsu şi Shandong.

”Vaccinurile” anticoronavirus s-au dovedit a fi o soluţie salină introdusă într-o seringă gata de folosire şi care se vindeau la preţuri ridicate.

Un expert în domeniul vaccinurilor, Tao Lina, a declarat pentru Global Times că dozele de ”vaccin” umplute cu soluţie salină ”nu au niciun efect, dar nici nu provoacă probleme de sănătate, prin urmare este evident că suspecţii voiau bani, nu să facă rău oamenilor”.

Citeşte şi: Actorul îndrăgit de o generaţie întreagă A MURIT la 44 de ani

Alte surse citate de Global Times au afirmat că această reţea ar putea fi implicată şi în comercializarea de astfel de false vaccinuri în străinătate.

La 28 ianuarie, compania farmaceutică chineză Sinovac, care produce unul dintre vaccinurile din China, a publicat un comunicat în care avertiza cu privire la faptul că „anumite companii şi indivizi au falsificat şi folosit documente de autorizare ale Sinovac” pentru a încerca să se prezinte drept „distribuitori ai vaccinului CoronaVac şi ai altor produse de imunizare pe pieţe din afara Chinei”.