DISTRIBUIȚI
Hindustan Times

Mai mult de 700 de persoane au murit în India, Nepal şi Bangladesh în urma inundaţiilor, alunecărilor de teren şi a prăbuşirii locuinţelor cauzate de ploile musonice severe, potrivit unor date guvernamentale publicate joi, informează DPA, potrivit agerpres.

Peste 9,6 milioane de persoane au fost afectate până în prezent de inundaţiile musonice pe teritoriul Asiei de Sud în acest an, a estimat Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (IFRC).


Citește și : SUA confirmă peste 60.000 de cazuri noi cu coronavirus în ultimele 24 de ore

În plus, mii de hectare de culturi permanente au fost distruse, ferme, locuinţe, drumuri şi poduri au fost inundate, iar animale de fermă s-au înecat.

”În fiecare an se produc inundaţii musonice, însă anul acesta este diferit întrucât se suprapune peste perioada de vârf a pandemiei cu potenţial mortal de COVID-19”, a precizat Jagan
Chapagain, secretar general al IFRC, citat de ReliefWeb.

”Inundarea terenurilor agricole şi distrugerea recoltelor pot face ca milioane de persoane, afectate deja de COVID-19, să se adâncească şi mai mult în sărăcie”, a adăugat el.

Cel puţin 571 de persoane au decedat în 11 state din India de la debutul ploilor musonice şi până pe 21 iulie, a precizat Autoritatea pentru Managementul Dezastrelor (NDMA) în cel mai recent raport al său.

Printre cele mai grav afectate regiuni se numără statul Assam (nord-est), unde 5,5 milioane de persoane au avut de suferit şi 113 au decedat din data de 22 mai.

Cel puţin 25 de persoane şi-au pierdut viaţa în ţara vecină Bangladesh, dintre care 20 de copii, în timp ce peste 3 milioane de oameni au fost afectaţi de la începutul inundaţiilor la sfârşitul lui iunie, potrivit Ministerului pentru Managementul Dezastrelor.

Citește și : Pompierii greci continuă lupta cu incendiile din Peloponez

În Nepal, alunecările de teren şi inundaţiile au dus la moartea a cel puţin 123 de persoane, alte 46 fiind date dispărute, a declarat purtătorul de cuvânt Niraj Bahadur Shahi.

Ploile care au căzut timp de mai multe săptămâni au deteriorat sever drumuri, poduri şi centrale hidroelectrice şi au afectat sute de mii de persoane, potrivit Ministerului Afacerilor Interne din Nepal.