DISTRIBUIȚI
CNN.com

Peste 700 de militari francezi au ajuns la Beirut cu un portelicopter pentru a participa la operaţiunile de la salvare de după exploziile din portul capitalei libaneze de pe 4 august, a declarat vineri ministrul francez al apărării, Florence Parly, aflată în vizită în această ţară, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Bilanţul este şocant. Această tragedie a rezonat puternic în ţara mea. Libanul are un loc special în inimile noastre”, a declarat Parly.


Citește și : Cel puţin 9 țări UE susțin noi sancţiuni împotriva Belarusului! Ungaria se mai gândește

Printre militarii francezi deplasaţi la Beirut se află salvatori, ingineri militari, specialişti în construcţii, precum şi scafandri.

Potrivit ultimului bilanţ, citat de Xinhua vineri, exploziile din Beirut s-au soldat cu cel puţin 177 de morţi şi 6.000 de răniţi.

Conform unor surse concordante citate de France Presse, s-ar fi descoperit un al doilea francez care a murit în Beirut, iar ancheta deschisă la Paris pentru omucidere involuntară este instrumentată de doi judecători.

Citește și : Șeful Bisericii ortodoxe intervine în situația tensionată din Belarus! Mesajul direct transmis lui Lukaşenko