DISTRIBUIȚI
afp

Peste 70 de migranţi plecaţi din Libia în încercarea de a ajunge în Europa au fost daţi dispăruţi după ce ambarcaţiunea supraîncărcată în care se aflau s-a scufundat în largul Tunisiei, transmite miercuri AFP, citând Garda naţională tunisiană. Organizaţia internaţională pentru migraţie (OIM) a anunţat dispariţia a 76 de migranţi în urma acestui naufragiu, a consemnat Reuters, potrivit agerpres.

Ambarcaţiunea pneumatică având la bord circa 100 de oameni plecase din Zawara, în Libia, în noaptea de 22 spre 23 mai, şi s-a scufundat în largul oraşului tunisian Sfax. Gărzile de coastă tunisiene au reuşit să salveze 24 de migranţi, a menţionat un purtător de cuvânt al Gărzii naţionale.


Citeşte şi: ATAC ARMAT într-o şcoală din SUA! 14 copii şi un adult au fost ucişi! – Black News

Potrivit acestuia, migranţii erau „de diferite naţionalităţi africane şi asiatice”.

Chiar înainte de această tragedie, luni, OIM a anunţat că de la începutul anului în curs pe aceeaşi rută au fost interceptaţi şi readuşi în Libia un număr de 6.340 de migranţi, cel puţin 129 au murit în tentativa de traversare şi 459 sunt daţi dispăruţi, fiind presupuşi a fi decedaţi.

Citeşte şi: Situaţia din regiunea Lugansk ‘se înrăutăţeşte din oră în oră’ – Black News

Haosul care a urmat în Libia după căderea regimului lui Muammar Kadhafi, în 2011, a transformat această ţară din Africa de Nord într-o escală preferată pentru zeci de mii de migranţi originari din Africa subsahariană, ţări arabe şi Asia de sud care încearcă să ajungă apoi în Europa traversând Mediterana până pe coastele italiene, la circa 300 km de coasta libiană.