DISTRIBUIȚI
Herson

Un total de 7.042 de obiecte explozive au fost „îndepărtate și neutralizate” din regiunea Herson, potrivit Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina, informează mediafax.

Efortul pentru a scăpa zona de mine și alte capcane a continuat de la retragerea Rusiei din oraș luna trecută.


Citește și: O nouă decizie a justiţiei defavorabilă lui Donald Trump

Cei din serviciile de urgență ucrainene spun că au supravegheat aproape 700 hectare de teritoriu deschis, 60 kilometri de căi ferate și 326 de gospodării.

Autoritățile îi îndeamnă pe toți cei care se întorc în Herson sau în zona din jurul acestuia să fie extrem de atenți, potrivit The Guardian.

Înainte ca rușii să se retragă, autoritățile ucrainene au avertizat că Moscova încearcă să transforme Herson-ul într-un „oraș al morții”. Soldații ruși au transformat întreaga regiune într-un câmp minat, ceea ce ar putea face din Herson cea mai minată zonă din Ucraina, scria recent aceeași sursă.

Citește și: Washingtonul anunţă sancţiuni împotriva a trei oficiali nord-coreeni

Lucrările de deminare a regiunii ar putea dura luni, dacă nu chiar ani. Martorii și militarii declarau pentru The Guardian că rușii au lăsat mine și capcane peste tot.

„Rușii au minat tot ce au putut”, a declarat Oleksandr Valeriiovych, un soldat stabilit în Posad-Pokrovske care ajută la curățarea zonei recucerite de la ruși. „Drumuri, terenuri, poduri, case, clădiri. Totul. Găsim tot timpul mine. Nu am mai văzut așa ceva până acum”, a spus el.