DISTRIBUIȚI
The Independent

Oscar Alberto Restrepo, primarul oraşului Copacabana, din departamentul Antioquia (nord-vestul Columbiei), a decretat luni „starea de calamitate publică” în acest municipiu, după revărsarea râului Aburrá care a afectat 632 de persoane, relatează EFE, scrie Agerpres.

„Administraţia municipală a decretat starea de calamitate publică în faţa recentelor inundaţii” survenite după intemperiile de duminică”, a scris Restrepo pe contul de Twitter al Primăriei.


Citește și : Theresa May se va confrunta cu Jeremy Corbyn în direct, la TV, la oră de maximă audienţă

Potrivit rapoartelor echipelor de salvare, 197 de familii şi-au pierdut toate bunurile în urma revărsării râului Aburrá, însă din fericire nu au fost raportate nici persoane rănite şi nici morţi.

Primarul Restrepo a trecut în revistă cartierele afectate şi a dispus noi măsuri adiţionale pentru a contracara situaţia de urgenţă provocată de inundaţiile care au avariat 37 de autoturisme şi opt motociclete.

O echipă de 70 militari cu utilaje grele, alături de muncitori şi angajaţi ai administraţiei ajută la încărcarea bunurilor, precum şi la îndepărtarea şi colectarea resturilor provocate de revărsarea apelor înfuriate.

Citește și : Trei soldaţi americani ucişi, în explozia unei bombe în provincia afgană Ghazni