DISTRIBUIȚI
The National

Peste 600 de migranţi africani au reuşit joi să intre din Maroc în enclava spaniolă Ceuta după ce au luat cu asalt gardul dublu din sârmă ghimpată, într-un mod violent, aruncând cu var şi excremente asupra poliţiştilor, relatează AFP, potrivit agerpres.

Acţiunea de joi de la frontiera Ceutei, înconjurată de sârmă ghimpată, este cea mai importantă din februarie 2017, când peste 850 de migranţi au reuşit să ajungă în enclava spaniolă situată în nordul Marocului.


Citește și : Ministrul italian al apărării: Solicitarea făcută de Trump de a aloca 4% din PIB pentru apărare „ne-a făcut să zâmbim”

Aproape 800 de migranţi au încercat să escaladeze gardul dublu, potrivit Gărzii Civile. Circa o sută dintre ei au fost opriţi de poliţia marocană, alţii au fost interceptaţi de către agenţi spanioli şi returnaţi în Maroc, dar 602 au reuşit în cele din urmă să intre pe teritoriul spaniol.

Acest incident sporeşte presiunea asupra Spaniei, devenită prima poartă de intrare a imigranţilor clandestini în Europa, depăşind Italia, care, refuzând să primească mai mulţi migranţi, a închis ruta care trecea prin Libia.

Cincisprezece agenţi spanioli au fost răniţi, dintre care cinci au avut nevoie de îngrijiri la spital din cauza arsurilor pe faţă şi pe mâini. Mulţi migranţi au fost răniţi la mâini şi la picioare escaladând gardul. Şaisprezece dintre ei au fost duşi la spital, în timp ce alţii au fost trimişi la centrul de cazare pentru migranţi, unde pot depune o cerere de azil, a precizat Garda Civilă.

Citește și : Bulgaria cumpără 16 avioane de luptă