DISTRIBUIȚI
A medical staff member resting at the isolation ward of the Wuhan Red Cross Hospital in Wuhan in China's central Hubei province. - Copyright STR/ AFP

Peste 60 de angajaţi ai unui spital din oraşul irlandez Cork au fost rugaţi vineri să intre în izolare după ce, în această unitate medicală, a fost identificat primul caz de transmitere comunitară a coronavirusului, potrivit declaraţiilor unui oficial irlandez din domeniul sănătăţii, informează Reuters, scrie agerpres.

Autorităţile sanitare din Irlanda au raportat joi primul caz de coronavirus la o persoană care nu este asociată cu călătoria într-o regiune afectată din Italia şi un număr de 13 cazuri de infectare, faţă de 6 comunicate în ziua precedentă.


Citește și : Bilanţul epidemiei Covid-19 a ajuns la 9 morţi în Franța

Pacientul care a contractat virusul, un bărbat, se află în spitalul din Cork, unde a fost diagnosticat cu coronavirus la mai multe zile după internare, situaţie care, potrivit medicului-şef, ar reprezenta un potenţial risc de contaminare a personalului sanitar.

Directorul departamentului de urgenţe al Centrului Naţional de Sănătate (HSE), Liam Woods, citat de postul irlandez de radio RTE, a declarat că peste 60 de membri ai personalului de la Spiralul Universitar din Cork (CUH) au fost rugaţi să se autoizoleze după identificarea acestui caz.

Existenţa acestei solicitări nu a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al HSE. Woods a declarat pentru RTE Radio că ancheta epidemiologică realizată în cadrul spitalului a fost finalizată.

Citește și : Încă 17 iranieni au murit de coronavirus. În total sunt 124 de decese!

CUH a restricţionat joi vizitele, iar toate consultaţiile programate vinei în ambulatoriu au fost anulate. Şedinţele de dializă, chimioterapie, radioterapie şi perfuzii se vor desfăşura în mod obişnuit, a mai anunţat instituţia.

Trinity College din Dublin a închis joi seara unul dintre etaje ca măsură de precauţie după ce instituţia a fost informată de existenţa unui caz pozitiv în universitate, se mai precizează în comunicat.