DISTRIBUIȚI
FILE PHOTO: Test tubes labelled "Monkeypox virus positive and negative" are seen in this illustration taken May 23, 2022. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Peste 6.000 de cazuri de variola maimuței au fost raportate în 58 de țări, în cadrul actualei epidemii, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, informează mediafax.

Urmează o nouă reuniune de urgență a OMS, în săptămâna care începe la 18 iulie sau mai devreme, pentru ca specialiștii să decidă dacă variola maimuței reprezintă sau nu o urgență de sănătate globală, cel mai înalt nivel de alertă al OMS, a declarat directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus, conform Reuters.


Citește și :  Premierul ucrainean: Oligarhii ruși ar trebui să plătească nota de plată pentru reconstrucție

„Continui să fiu îngrijorat de amploarea și răspândirea virusului în întreaga lume”, a declarat Tedros, adăugând că lipsa testelor a însemnat că există probabil mult mai multe cazuri care nu sunt raportate.

Aproximativ 80% din cazuri sunt în Europa, a spus el.

La final de iunie, directorul OMS spunea că epidemia globală de variola maimuței reprezintă o amenințare pentru sănătate și evoluează foarte îngrijorător, dar nu atinsese încă stadiul de urgență sanitară globală.

Variola maimuței, o infecție virală de obicei ușoară care provoacă simptome asemănătoare gripei și leziuni ale pielii, s-a răspândit în întreaga lume de la începutul lunii mai. Rata de mortalitate în focarele anterioare ale tulpinii care se răspândește în prezent a fost de aproximativ 1%.

Citește și : Şeful spionajului militar ucrainean: Războiul declanşat de Rusia în Ucraina s-ar putea încheia anul viitor