DISTRIBUIȚI
tvm.com.mt

Peste 500 de migranţi au sosit luni seară pe insula italiană Lampedusa la bordul unei ambarcaţiuni de pescuit, au informat media locale, potrivit DPA şi agerpres.

Ambarcaţiunea metalică, cu o lungime de 15 metri, a fost interceptată de nave ale poliţiei vamale italiene la aproximativ 7 kilometri de insulă şi a fost escortată până în port.


Citeşte şi: Guvernul britanic cere ajutorul armatei în criza de combustibil – Black News

Printre migranţi, proveniţi în principal din Maroc, Siria, Bangladesh şi Egipt, se aflau femei şi copii, potrivit agenţiei de presă ANSA, care a menţionat că ambarcaţiunea plecase din Libia.

Anterior în cursul zilei de luni, alte 119 persoane au sosit clandestin în Lampedusa cu alte cinci vase.

”După câteva zile de vreme rea, astăzi pe o mare calmă au fost reluate debarcările”, a declarat primarul din Lampedusa, Toto Martello.

El a precizat că migranţii vor fi identificaţi şi vor primi asistenţă medicală, înainte de a fi transferaţi în carantină, foarte probabil în cursul zilei de marţi.

Citeşte şi: Coreea de Nord a tras un PROIECTIL necunoscut în mare – Black News

Migranţii şi refugiaţii plecaţi cu ambarcaţiuni din Tunisia şi Libia se îndreaptă adesea către Lampedusa, care se află între Tunisia şi Malta, cu obiectivul de a intra în Uniunea Europeană, dar mulţi dintre ei întâmpină dificultăţi în timpul călătoriei pe mare.

De la 1 ianuarie până la începutul lunii septembrie, aproximativ 1.100 de migranţi au murit în Mediterana Centrală, număr dublu faţă de cel înregistrat în perioada similară a anului trecut, potrivit datelor ONU.