DISTRIBUIȚI
Twitter

Peste 500.000 de persoane şi-au părăsit locuinţele în statul Assam din nord-estul Indiei pentru se salva din faţa inundaţiilor severe cauzate de ploile pre-musonice, în urma cărora şapte persoane s-au înecat, au anunţat miercuri autorităţile indiene, care au avertizat că situaţia de la faţa locului ar putea să se înrăutăţească în perioada următoare, informează Reuters, potrivit agerpres.   

Brahmaputra, unul dintre cele mai mari fluvii din lume, care curge prin India şi Bangladesh venind din Tibet, a ieşit din matca sa în statul indian Assam în ultimele trei zile, inundând peste 1.500 de sate.


Citește și : Biden face apel la americani să respingă ‘otrava’ supremaţiei albe

Ploi torenţiale s-au abătut asupra majorităţii regiunilor din acest stat indian şi au continuat să cadă miercuri. Meteorologii au prognozat precipitaţii abundente şi pentru următoarele două zile.

„Peste 500.000 de persoane au fost afectate, situaţia provocată de inundaţii devenind tot mai critică de la o oră la alta”, a declarat Pijush Hazarika, ministrul pentru gestionarea apelor din statul Assam, adăugând că şapte persoane s-au înecat în incidente separate petrecute pe parcursul ultimelor trei zile.

Militari din armata indiană au recuperat peste 2.000 de persoane rămase blocate în districtul Hojai în cadrul unei acţiuni de salvare care continuă la ora transmiterii acestor informaţii, a precizat ministrul Sănătăţii din Assam, Kesheb Mahanta.

Nivelul fluviului Brahmaputra va continua să crească în perioada următoare, au anunţat autorităţile indiene.

Citește și : Un parlamentar britanic, arestat sub suspiciunea de viol şi alte infracţiuni sexuale

„Situaţia rămâne extrem de gravă în cel mai afectat district, Dima Hasao, unde atât legăturile rutiere, cât şi cele feroviare au fost distruse din cauza inundaţiilor şi a alunecărilor de teren”, a dezvăluit ministrul pentru gestionarea veniturilor şi dezastrelor, dezvoltarea zonelor deluroase, minelor şi mineralelor din statul Assam, Jogen Mohan, care coordonează acţiunile de salvare.

Alte oraşe din India, inclusiv capitala ţării, New Delhi, se confruntă în această perioadă cu un val de căldură.