DISTRIBUIȚI
REUTERS

Peste 50 de milioane de americani au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva coronavirusului, arată bilanţul de luni al Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite prezentat de dpa,preluat de agerpres.

În total, în SUA s-au administrat până acum 76 de milioane de doze de vaccin, iar peste 25 de milioane de oameni au primit ambele doze din vaccinuri care necesită rapel.


Citeşte şi: China vrea să-şi vaccineze 40% din populaţie până la sfârşitul lui iulie

În Statele Unite se folosesc din decembrie anul trecut vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna, care trebuie injectate de câte două ori.

În curând va fi disponibil şi vaccinul dintr-o singură doză Johnson & Johnson, aprobat sâmbăta trecută de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA).

Citeşte şi: Americanii cer Riadului SĂ DESFIINŢEZE brigada care l-a omorât pe Khashoggi

Ritmul vaccinărilor în SUA a fost lent la început, dar în ultimele zile s-a accelerat. Jeff Zients, coordonator pentru problemele legate de coronavirus la Casa Albă, a declarat luni că s-a ajuns la administrarea a 1,7 milioane de doze pe zi.

Directoarea CDC, Rochelle Walensky, a avertizat însă că numărul zilnic de cazuri noi de infectare s-a stabilizat la o valoare ridicată, în medie de 67.000, iar cel de decese la aproape 2000. Deşi numerele sunt mai mici decât în urmă cu câteva luni, nu e cazul să se considere că a trecut pericolul, a spus ea, exprimându-şi îngrijorarea că unele state intenţionează să renunţe la restricţiile legate de coronavirus.