DISTRIBUIȚI
UNHCR

O ambarcaţiune plecată din Libia pentru a ajunge clandestin în Europa a naufragiat având aproximativ 90 de persoane la bord, iar 30 de supravieţuitori au fost salvaţi marţi în largul coastelor tunisiene, a indicat Ministerul Apărării de la Tunis, transmite AFP, potrivit agerpres.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, cincizeci de persoane au fost date dispărute, a afirmat purtătorul de cuvânt al ministerului citat, Mohamed Zikri.


Citeşte şi: Plutonul de EXECUŢIE a fost introdus în Carolina de Sud – Black News

Acesta a precizat că naufragiaţii au fost primiţi pe platforma petrolieră Miskar, din dreptul oraşului Zarzis, situat în sudul Tunisiei.

Un purtător de cuvânt al Organizaţiei internaţionale pentru migraţie (OIM), Flavio Di Giacomo, a indicat pe Twitter că migranţii plecaseră duminică din portul libian Zouara, situat la 150 km de Zarzis.

Tunisia aduce periodic la ţărm migranţi naufragiaţi care pleacă din Libia vecină în Mediterana Centrală cu destinaţia Europa, una dintre cele mai periculoase rute utilizate de migranţi, potrivit ONU.

Citeşte şi: Elveţia, cel mai probabil loc de întâlnire între Putin şi Biden – Black News

Luni, forţele navale tunisiene au salvat peste 100 de migranţi, originari în special din Bangladesh şi din Sudan.

OIM a anunţat că ”680 de migranţi au fost interceptaţi şi aduşi în Libia” noaptea trecută, a scris pe Twitter purtătoarea sa cuvânt, Safa Msehli.