DISTRIBUIȚI
Radio Cadena Agramonte

Peste 5.000 de turişti ruşi blocaţi în Cuba din cauza interdicţiei impuse avioanelor ruseşti de a survola spaţiul aerian al ţărilor membre ale NATO şi Uniunii Europene sunt în curs de repatriere în ţara lor cu zboruri charter, a anunţat vineri cotidianul oficial cubanez Granma, potrivit AFP, scrie agerpres.  

Compania rusă Norwind va efectua patru legături săptămânale între centrul turistic Varadero din vestul Cubei şi Moscova, precizează organul oficial de comunicare al Partidului Comunist Cubanez (PCC).


Citește și : Un senator american cere ASASINAREA lui Putin

Directorul pentru afaceri consulare al Ministerului de Externe, Ernesto Soberon, citat de cotidian, a spus de asemenea că „peste 250 de cetăţeni cubanezi care se aflau în Rusia s-au întors în ţara noastră cu aceste zboruri destinate să îi repatrieze pe turiştii ruşi care se aflau în Cuba”.

Potrivit consilierului pentru turism al ambasadei Cubei la Moscova, Juan Carlos Escalona, aproximativ 5.570 de turişti ruşi au rămas blocaţi în Caraibe după ce companiile ruse Aeroflot, Azur Air şi Nordwind şi-au suspendat legăturile obişnuite cu insula.

Suspendarea urmează interdicţiei de survol aplicată companiilor ruse în spaţiul aerian al ţărilor membre ale NATO şi UE ca represalii la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Din 2019, ruşii reprezintă cel mai mare contingent de turişti din Cuba, cu o creştere de circa 200% de atunci.

Citește și : Dmitro Kuleba spune că soldaţii ruşi comit VIOLURI în oraşele cucerite

De altfel, Rusia este una dintre puţinele ţări unde cubanezii nu au nevoie de viză de intrare. Numeroşi cubanezi au emigrat în această ţară sau o folosesc ca puncte de plecare pentru a emigra în alte state.

Există şi cubanezi care călătoresc cu regularitate în Rusia pentru a cumpăra haine şi diverse produse pe care apoi le vând în Cuba, ţară insulară afectată de penurie şi de o inflaţie puternică.