DISTRIBUIȚI
Newsoneplace.com

Peste 45.000 de persoane au participat sâmbătă la ceremonia de înmormântare a primarul oraşului polonez Gdansk, Pawel Adamowicz, care a decedat luni, în urma rănilor suferite prin înjunghiere la un eveniment caritabil, relatează Reuters, scrie mediafax.

Pawel Adamowicz, în vârstă de 53 de ani, a fost înjunghiat duminică seară, pe scena amplasată pentru un eveniment caritabil. Acesta a murit luni după-masă, în urma rănilor grave. Autoritățile poloneze l-au arestat preventiv pe autorul atacului, un individ în vârstă de 27 de ani care a avut acces pe scenă cu o legitimaţie de presă.


Citește și : Mike Pompeo a discutat cu „mâna dreaptă” a lui Kim Jong Un despre progresul denuclearizării Coreei de Nord

Locuitorii orașului Gdansk au amplasat pancarte pe clădiri cu pozele primarului. La slujba de sâmbătă au participat mai mulți politicieni polonezi, printre care și fostul președinte Lech Walesa.

Printre participanți s-au nummărat și Donald Tusk, președintele Consiliului European și fost prim-ministru al Poloniei și actualul prim-ministru, Mateusz Morawiecki.

Pawel Adamowicz a fost un critic dur al partidului polonez de guvernare și al politicilor anti-imigrație. Acesta încuraja migranții să se refugieze în Gdansk și susținea campaniile de apărare a libertății justiției din Polonia.

Mii de oameni au protestat luni în Polonia pentru a-i aduce un omagiu primarului din Gdansk și pentru a lupta împotriva urii și violenței de pe teritoriul țării.

Citește și : Talibanii afgani resping discuţii cu Statele Unite în Pakistan

La Varșovia, mii de persoane s-au adunat sub sloganul „Stop Urii”, iar acțiuni similare s-au desfășurat și în alte orașe din Polonia.