DISTRIBUIȚI
hotinfonow.com

Peste 400 kg de cocaină, cu o valoare de peste 100 milioane de euro pe piaţa neagră, au fost confiscate luni seară în Kosovo în cursul unei operaţiuni internaţionale la care au participat poliţiile italiană, kosovară şi albaneză, transmit marţi AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Drogurile au fost descoperite în portul Gioia Tauro, din Calabria, sudul Italiei, cu ajutorul unui scanner. Stupefiantele erau ascunse într-un container cu carne de pui provenind din Brazilia şi având ca destinaţie finală o firmă din Lipjan, Kosovo, conform unui comunicat al poliţiei italiene.


Citeşte şi: Plutonul de EXECUŢIE a fost introdus în Carolina de Sud – Black News

Parchetul italian responsabil cu ancheta a decis să aibă loc o ‘livrare internaţională controlată’, dispunând urmărirea containerului până la destinaţie, cu sprijinul omologilor din Albania şi Kosovo, precizează sursa.

După ce au urmărit containerul pe tot traseul, cele trei forţe de poliţie au intervenit luni seară şi ‘au confiscat 400 de pungi cu cocaină pură, în greutate de 400 kg, ascunse în pachete ce conţineau în mod oficial carne de pui’, arată comunicatul.

Citeşte şi: Elveţia, cel mai probabil loc de întâlnire între Putin şi Biden – Black News

Au fost reţinute 25 de persoane – şoferi, muncitori, funcţionari ai firmei destinatare -, şapte dintre ele fiind plasate în arest pentru trafic internaţional de droguri.

‘Drogurile, dacă ar fi fost vândute pe piaţa neagră europeană, ar fi adus crimei organizate câştiguri de peste 100 milioane de euro’, subliniază poliţia italiană.