DISTRIBUIȚI
Yahoo

Poliţia din Malaezia a arestat miercuri 440 de persoane, în prima zi a unui al treilea lockdown pentru combaterea pandemiei de coronavirus, pentru presupuse încălcări ale noilor restricţii, care sunt mai dure, relatează joi DPA, potrivit agerpres

„138 de persoane au fost prinse fără mască, 15 nu respectau distanţarea fizică, iar alte 102 (au fost reţinute) pentru alte încălcări”, a spus joi ministrul apărării, Ismail Sabri Yaakob, enumerând unele dintre nereguli.


Citește și : Patru reporteri ai Anadolu au fost RĂNIȚI în Israel

Două maşini au fost confiscate, a precizat ministrul, în contextul în care poliţia a acţionat din aproape 500 de puncte de control ridicate în întreaga ţară pentru a preveni deplasările oamenilor dornici să sărbătorească sfârşitul Ramadanului cu rudele şi prietenii.

Regulile legate de pandemie în Malaezia au fost aplicate strict încă de dinainte de primul lockdown, care s-a încheiat în urmă cu puţin peste un an, existând rapoarte oficiale despre sute de arestări pe zi chiar şi în perioadele dintre lockdown-uri.

Printre cei sancţionaţi s-au numărat şi doi foşti prim-miniştri, Mahathir Mohamad şi Najib Razak.

Citește și : Aeroportul Ramon din Israel funcţionează la parametri normali

Cel mai recent lockdown a fost impus după ce Malaezia a înregistrat încă o dată cel mai ridicat bilanţ zilnic din sud-estul Asiei. Ministerul Sănătăţii a raportat joi 27 de decese şi aproape 5.000 de noi cazuri.