DISTRIBUIȚI
SENSITIVE MATERIAL. THIS IMAGE MAY OFFEND OR DISTURB Ukrainian service members walk near the body of a Russian soldier as Russia's invasion of Ukraine continues, in Bucha, Ukraine April 3, 2022. REUTERS/Gleb Garanich

Peste 4.000 de civili au murit de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, inclusiv 261 de copii, informează mediafax.

Biroul Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR) a publicat cele mai recente cifre referitoare la numărul de victime ale războiului din Ucraina.


Citește și : Putin i-a spus cancelarului Austriei că acuzaţiile privind criza alimentară sunt ‘lipsite de fundament’

Cele mai recente cifre ale ONU arată că, în perioada 24 februarie – 26 mai, 4.031 de civili au murit în timpul invaziei Rusiei în Ucraina din cauza bombardamentelor și a atacurilor aeriene, inclusiv 261 de copii, notează The Guardian.

În total, 4.735 de civili au fost răniți.

OHCHR estimează însă că bilanțul real al invaziei este mult mai mare.

Citește și : Iranul va lua ‘măsuri punitive’ împotriva Greciei în legătură cu confiscarea petrolului iranian de pe o navă (presă)

„Cele mai multe dintre victimele civile au murit din cauza utilizării armelor explozive cu o zonă de impact largă, inclusiv bombardamente cu artilerie grea și sisteme de rachete cu lansare multiplă, precum și rachete și lovituri aeriene”, a precizat OHCHR într-un comunicat.